Motivacioni vikend – jesen 2022.

Prvi novembarski vikend ove godine obeležio je, još jedan u nizu, jesenji motivacioni vikend. Tradicionalno je održan na Fruškoj Gori u planinarakom domu ‘Stražilovo’ od 5. do 6. Novembra. Motivacioni vikend održan je u cilju upoznavanja novih članova sa radom Društva, radom sekcija kao i u cilju dobrog druženja.

Poput prethodnih godina i ove su bile organizovane šetnje do Brankovog spomenika i šetnje šumom, pretežno zabavno-edukativnog karaktera. Novi članovi imali su priliku da nauče nešto o radu na naučno-istraživačkom terenu, kao i da čuju nešto više o botaničkoj sekciji i biljnim vrstama koje se nalaze na trasama naših šetnji. Imali su i priliku da zagrebu u svet ornitologije – osluškujući i posmatrajući neke vrste. Još jedna od aktivnosti bio je i večernji kviz čija je pobednička ekipa odnela slatku nagradu.

Drugog dana ornitološka sekcija se bacila na posao novim članovima pokazujući kako se razapinju mreže za hvatanje ptica nakon čega su novi Pančići imali priliku da se upoznaju i sa prstenovanjem uhvaćenih vrsta. 

Pored toga, član našeg društva, Ana Đurić održala je predavanje na temu ‘Posmatranje delfina u Hrvatskoj’ i sa članovima podelila svoje utiske sa volontiranja na takvom projektu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *